TELETHON, Αγκαλιά εν καιρώ πανδημίας

Οι δυσκολίες που προκαλεί η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο, οδήγησαν σε ακύρωση των μαζικών εκδηλώσεων του Telethon αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μείωσαν το ενδιαφέρον των φίλων και εθελοντών αυτής της μεγάλης αγκαλιάς που στηρίζει εκατοντάδες συνανθρώπους μας εδώ και πολλά χρόνια.

Ο πεζοπόρος Αλέξης Σοφοκλέους περπάτησε για το TELETHON 

Xρηματικό ποσό πέραν των 3 χιλιάδων ευρώ απέφερε η εκδήλωση «Περπατώ για τη Μυϊκή Δυστροφία», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 με πρωτοβουλία του εθελοντή πεζοπόρου και Υποψήφιου Ευρωπαίου Πολίτη 2021, Αλέξη Σοφοκλέους, υπέρ του Τέλεθον. Ο Αλέξης Σοφοκλέους διένυσε  την διαδρομή από τα γραφεία της ΑΗΚ μέχρι το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.  

Στην αφετηρία ήταν παρών ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ, Καθ. Μιχάλης Κωμοδρόμος, ο οποίος παρέδωσε την χορηγία της ΑΗΚ ύψους 1000 ευρώ στον Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.  Ο κ. Κωμοδρόμος δήλωσε ότι «Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου, υποστηρίζοντας το TELETHON παρέχει εμψύχωση και οικονομική στήριξη στους ασθενείς και τους συγγενείς τους, αλλά συμβάλλει και στο κοινωφελές έργο του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής για ιατρική έρευνα.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Σοφοκλέους πορεύτηκε προς στα γραφεία της ΟΠΑΠ Κύπρου.  Εκεί τον ανέμεναν, ο κ. Δημήτρης Αλετράρης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου αλλά και άλλα στελέχη του Οργανισμού.  Η ΟΠΑΠ θέλοντας να εκφράσει την εκτίμηση της προς τον Αλέξη Σοφοκλέους και το κοινωνικό έργο που επιτελεί, τίμησε τον εθελοντή πεζοπόρο.  O κύριος Αλετράρης απευθυνόμενος προς τον κ. Σοφοκλέους είπε πως η έντονη κοινωνική του δράση, τον οδηγεί βήμα-βήμα σε όλη την Κύπρο.  Συνέχισε λέγοντας, «Σήμερα τα βήματά σου, οδηγούν στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, ενισχύοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί, τόσο στη διάγνωση και πρόληψη νευρομυϊκών, γενετικών και άλλων ασθενειών, όσο και στη μετέπειτα στήριξη των ασθενών.  Ιδιαίτερα σε καιρούς δύσκολους, τέτοιες εκδηλώσεις όπως η σημερινή,  κάνουν την καρδιά των ανθρώπων να «μιλήσει» και δίνουν ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, σε μια ποιοτικότερη κοινωνία.»

Ο Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού ευχαρίστησε τον κ. Σοφοκλέους για την πρωτοβουλία του για στήριξη του  TELETHON μέσω του εθελοντισμού του.  Σημείωσε δε ότι «τέτοιες δράσεις που προέρχονται από κοινωνικά ευαίσθητα άτομα, δείχνει ότι υπάρχει αλληλοϋποστήριξη, ενδιαφέρον και αγάπη στον κόσμο.» Ο κ. Φυλακτού ευχαρίστησε την ΟΠΑΠ και τον Διευθύνων Σύμβουλό της, κ.  Δημήτρη Αλετράρη για τη συνεχή στήριξή τους και δήλωσε ότι «η ΟΠΑΠ αποτελεί ουσιαστικό κομμάτι στη διεκπεραίωση του θεσμού του TELETHON». Τέλος ευχαρίστησε την ΑΗΚ και τον Πρόεδρο της Καθ. Μιχάλη Κωμοδρόμο για την έμπρακτη βοήθεια τους στις δράσεις του TELETHON.

Ο Αλέξης Σοφοκλέους τερμάτισε στο ΙΝΓΚ, όπου τον ανέμεναν ο Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής του ΙΝΓΚ, Καθ. Λεωνίδας Φυλακτού καθώς και ασθενείς και μέλη του προσωπικού του Ινστιτούτου.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου και μεγάλος Χορηγός TELETHON, η ΟΠΑΠ Κύπρου. Στηρίζουν το Συγκρότημα ΔΙΑΣ και η Τηλεόραση ΣΙΓΜΑ.


Υποστηρικτής: SoldOut Tickets

 

Χορηγία από τη BDSwiss στο TELETHON

To TELETHON είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία του με την εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών BDSwiss Holding Ltd.  Η εταιρεία, η οποία εδρεύει στη Λεμεσό, έχει προσφέρει χορηγία στο TELETHON η οποία θα αξιοποιηθεί για τη μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία που προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Σεπτεμβρίου στο Σκαλί Αγλατζιάς, και σε αυτή θα παρουσιαστούν η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με ερμηνεύτρια τη δημοφιλή τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρα.  Ως γνωστόν το TELETHON διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και τον Σύνδεσμο Μυοπαθών Κύπρου.  H εισφορά της BDSwiss είναι πολύ σημαντική για τον φιλανθρωπικό μας θεσμό, ιδιαίτερα φέτος που διανύουμε μια δύσκολη περίοδο τόσο για τη δραστηριότητα του TELETHON όσο και για την οικονομία γενικότερα. 

Με την ευκαιρία της επίδοσης της εισφοράς, η Εκτελεστική Διευθύντρια της BDSwiss, κ. Καταλίνα Μιχαήλ, συνοδευόμενη από την Επικεφαλής Μάρκετινγκ της εταιρείας, Δροσούλα Χατζησάββα, επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) και συναντήθηκαν με τον Καθ. Λεωνίδα Φυλακτού, Γενικό Εκτελεστικό Ιατρικό Διευθυντή  του ΙΝΓΚ.  H κ. Μιχαήλ δήλωσε πως νιώθει περήφανη που ανακοινώνει την εισφορά της BDSwiss στο TELETHON.  «Γνωρίζουμε πως το TELETHON αγκαλιάζεται από τη κυπριακή κοινωνία και πως η συνεισφορά του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας είναι αναγνωρισμένη», είπε και εξήγησε ότι η εισφορά εντάσσεται στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης της BDSwiss με απώτερο στόχο την έμπρακτη βοήθεια προς την κυπριακή κοινωνίας. Ο Καθ. Φυλακτού εξέφρασε ευχαριστίες για την ευγενική εισφορά και επεσήμανε τη σημασία τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη χρονική περίοδο, που λόγω της πανδημίας, οι εκδηλώσεις του TELETHON έχουν διακοπεί.  «Ως TELETHON αλλά και ως Ινστιτούτο, το οποίο είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, εκτιμούμε ιδιαίτερα τέτοιες πράξεις, οι οποίες προέρχονται από οργανισμούς που έχουν υψηλά την κοινωνική ευθύνη προς την κοινωνία», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Καθ. Φυλακτού ενημέρωσε για  τις δραστηριότητες του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στους τρεις τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το Ινστιτούτο, έρευνα, υπηρεσίες και εκπαίδευση στους τομείς της νευρολογίας, γενετικής και βιοϊατρικών επιστημών. Έχοντας ως γνώμονα το καλό της κοινωνίας, ο Καθ. Φυλακτού ανέφερε ότι, το ως κέντρο αναφοράς για τη διεκπεραίωση των μοριακών εξετάσεων για το SARS-COV-2, όπως το έχει αναγνωρίσει το Υπουργείο Υγείας, το Εργαστήριο Μοριακής Ιολογίας του ΙΝΓΚ συνέβαλε ουσιαστικά ως προς τη διαχείριση της πανδημίας. Μεταξύ άλλων ήταν το εργαστήριο που άρχισε τον εργαστηριακό έλεγχο και το εργαστήριο που εντόπισε την μετάλλαξη του ιού σε ασθενείς από το Ηνωμένο Βασίλειο.  Κλείνοντας, ο Καθ. Φυλακτού ανέφερε ότι, «μέλημα όλων μας στο Ινστιτούτο είναι η προσφορά, μέσα από τις δραστηριότητες μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στους ασθενείς μας και προς την κοινωνία». 

   
Other News
winner